Saturday, April 30, 2011

ApA sAjaLaH AdaM..



jomm kita sambung entri yek.. kini Adam dah setahun 2bulan.. makin bijak, cerdik, panjang akal dia skang nie.. jenuh gaks shaye nak handle budak tecik nie..lagi2 time jenjalan n nak bagi makan....kalau jenjalan bukan kata nak dukung dia, nak pegang tangan pun dia xsuka.. bak kata ayahnye ‘sombong hang eh dah tau jalan, nak pegang tangan pun xmau bagi’ hihihi.. kalau dia dah dapat tempat luas abis la shaye dengan ayahnye mengejar dia… macam aritu dekat airport... lagi dikejar lagi laju berjalan.. attoiii…
 
tapi.. kadang2 kesian tengok dia bila dirumah, Adam mainlah sorang2 dibawah meja makan.. dibawah kerusi..golek sorang2 kat hall depan tv.. boring jek rupanyer… apa nak wat ye Adam.. dah awokk sorang jek belum punya adik beradik lagi… sabor je lah yek… ;p 

kalau cakap bab barang mainan.. belikanlah apa saja untuk Adam, masuk saja Toy ‘R’ Us atau KK Toy ada je mainan yang mau dibelikan ayah untuk Adam.. shaye pun confius kadang2, ni siapa yang minat dengan mainan n siapa yang nak main sebenarnye… kihkihkih… si ayah terlebih excited.. ;p penah  gak dibelikan kereta mainan yang agak mahal jugaklah.. tapi apakan daya, hari nie beli xsampai beberapa jam abis sudah… pintu kereta tercabut dengan spring sekali abis… cermin depan pula pecah dibuatnye..  adehh ganaz betul anak ibu sowang nih.. 


the latest ayahnye belikan, lappy mainan dengan 
buku bergambar.. so far okeh la xde ranap… tapi dah coba2 memijak lappy itu dan mengomotkan buku bergambar itu.. wakakaka… sabor je lah... ;)
 
Okeh larh uolls..  shaye nak chaw cin chaw dulu yek.. jumpa lagi next entri dari shaye.. papai uolls…










Wednesday, April 27, 2011

Si KeciLku SaYanG

Assalamualaikum... hai uolls...

Tanggal 19~Feb~2010 jam 1.50pagi, lahirlah putera sulong kami nie, yang diberi nama Muhammad Adam Lutfi.. dilahirkan seberat 3.02kg secara normal.. Alhamdulillah bersyukur sangat2 kerana shaye begitu mudah melahirkannya.. Mungkin berkat shaye m'baca Al-Quran serta Yassin sepanjangg preggy dan doa yang tak putus m'mohon kebaikan pada kandungan shaye.. Thank You Allah.. :)

Tak b'teman ms berada disepital.. tawakal & berserah saja.. en. Helmi msh di Kota Kinabalu, blm dpt p'lepasan mau pulang ke kampung.. shaye redha.. apa nak dibuatkan.. my mom pula xdpt menemani sepanjang shaye berada disepital, kerana uruskn hal dirumah.. ala shaye xkisah pun, bukan lama sgt duk sepital tu hah.. check in hari Khamis tengahari, Jumaat petang shaye dah check out.. ;)

hebat betul dugaan dlm b'pantang... cuaca panas.. my mom mmg jaga shaye betul2.. dia xkasi chance lnsg bg minum air byk, mkn pun semua ringkas2.. tekak shaye nie sepanjang b'pantang dahaga jek rasanya.. mandi pun air campuran herba + air panas... naseb baik la my mom nie maju sikit, dia xsuruh shaye minum air akar kayu.. lega sikit.. hehe.. ubat2 pun shaye beli ubat2 moden zaman skrang nie jek.. xdela shaye mkn jamu atau maajun...   


seminggu b'pantang alhamdulillah, badan makin cergas shaye pun makin sihat.. leh tertolong my mom kemas dapo n basuh pinggan.. haha.. yelah, shaye tgk my mom mcm dah letih jek layan tetamu yang dtg bersilih ganti.. shaye pun pegi ke dapo n wat ler ape yang patut.. ;p bagus jugak produk yang shaye amalkan sepanjang berpantang.. betul2 buat shaye bertenaga cergas dan sihat.. sakit pun makin kurang dan kurang.. 

now, putera shaye sudah pun besar.. makin bijak, cerdik dan panjang akal.. hihihi.. nantikan celita dari shaye seterusnya.. lalalalala...
papai uolls...