Saturday, April 30, 2011

ApA sAjaLaH AdaM..



jomm kita sambung entri yek.. kini Adam dah setahun 2bulan.. makin bijak, cerdik, panjang akal dia skang nie.. jenuh gaks shaye nak handle budak tecik nie..lagi2 time jenjalan n nak bagi makan....kalau jenjalan bukan kata nak dukung dia, nak pegang tangan pun dia xsuka.. bak kata ayahnye ‘sombong hang eh dah tau jalan, nak pegang tangan pun xmau bagi’ hihihi.. kalau dia dah dapat tempat luas abis la shaye dengan ayahnye mengejar dia… macam aritu dekat airport... lagi dikejar lagi laju berjalan.. attoiii…
 
tapi.. kadang2 kesian tengok dia bila dirumah, Adam mainlah sorang2 dibawah meja makan.. dibawah kerusi..golek sorang2 kat hall depan tv.. boring jek rupanyer… apa nak wat ye Adam.. dah awokk sorang jek belum punya adik beradik lagi… sabor je lah yek… ;p 

kalau cakap bab barang mainan.. belikanlah apa saja untuk Adam, masuk saja Toy ‘R’ Us atau KK Toy ada je mainan yang mau dibelikan ayah untuk Adam.. shaye pun confius kadang2, ni siapa yang minat dengan mainan n siapa yang nak main sebenarnye… kihkihkih… si ayah terlebih excited.. ;p penah  gak dibelikan kereta mainan yang agak mahal jugaklah.. tapi apakan daya, hari nie beli xsampai beberapa jam abis sudah… pintu kereta tercabut dengan spring sekali abis… cermin depan pula pecah dibuatnye..  adehh ganaz betul anak ibu sowang nih.. 


the latest ayahnye belikan, lappy mainan dengan 
buku bergambar.. so far okeh la xde ranap… tapi dah coba2 memijak lappy itu dan mengomotkan buku bergambar itu.. wakakaka… sabor je lah... ;)
 
Okeh larh uolls..  shaye nak chaw cin chaw dulu yek.. jumpa lagi next entri dari shaye.. papai uolls…










2 comments:

  1. comelnye.. sempurnah hidup kamu dengan suami dan anak..:)

    ReplyDelete
  2. thanks maria.. alhamdulillah.. ;)

    ReplyDelete