Wednesday, April 27, 2011

Si KeciLku SaYanG

Assalamualaikum... hai uolls...

Tanggal 19~Feb~2010 jam 1.50pagi, lahirlah putera sulong kami nie, yang diberi nama Muhammad Adam Lutfi.. dilahirkan seberat 3.02kg secara normal.. Alhamdulillah bersyukur sangat2 kerana shaye begitu mudah melahirkannya.. Mungkin berkat shaye m'baca Al-Quran serta Yassin sepanjangg preggy dan doa yang tak putus m'mohon kebaikan pada kandungan shaye.. Thank You Allah.. :)

Tak b'teman ms berada disepital.. tawakal & berserah saja.. en. Helmi msh di Kota Kinabalu, blm dpt p'lepasan mau pulang ke kampung.. shaye redha.. apa nak dibuatkan.. my mom pula xdpt menemani sepanjang shaye berada disepital, kerana uruskn hal dirumah.. ala shaye xkisah pun, bukan lama sgt duk sepital tu hah.. check in hari Khamis tengahari, Jumaat petang shaye dah check out.. ;)

hebat betul dugaan dlm b'pantang... cuaca panas.. my mom mmg jaga shaye betul2.. dia xkasi chance lnsg bg minum air byk, mkn pun semua ringkas2.. tekak shaye nie sepanjang b'pantang dahaga jek rasanya.. mandi pun air campuran herba + air panas... naseb baik la my mom nie maju sikit, dia xsuruh shaye minum air akar kayu.. lega sikit.. hehe.. ubat2 pun shaye beli ubat2 moden zaman skrang nie jek.. xdela shaye mkn jamu atau maajun...   


seminggu b'pantang alhamdulillah, badan makin cergas shaye pun makin sihat.. leh tertolong my mom kemas dapo n basuh pinggan.. haha.. yelah, shaye tgk my mom mcm dah letih jek layan tetamu yang dtg bersilih ganti.. shaye pun pegi ke dapo n wat ler ape yang patut.. ;p bagus jugak produk yang shaye amalkan sepanjang berpantang.. betul2 buat shaye bertenaga cergas dan sihat.. sakit pun makin kurang dan kurang.. 

now, putera shaye sudah pun besar.. makin bijak, cerdik dan panjang akal.. hihihi.. nantikan celita dari shaye seterusnya.. lalalalala...
papai uolls...





 

2 comments: