Sunday, May 22, 2011

NuR KaSih tHe mOvIe

Assalamualaikum..

Hai.. korang dah tengok filem Nur Kasih The Movie..? kalau belum apa lagi pergilah tengok.. memang da'best sangat, xrugi beli tiket mahal2.. hihi.. yang pasti jangan lupa standby tissue k.. kompem nangis.. jalan cerita yang bagus penuh penghayatan dan sesiapa saja yang menontonnya pasti akan tersentuh hati.. waarrrggghhh panjang intro... :)
Shaye dah tengok citer nie dengan en hubby dan en Adam, anak shaye.. kami tengok ber'3 midnight kelmarin.. nak wat camne nie je masa en hubby free n sesuai g menonton wayang.. so far, nie 2nd time kami ber'3 tengok wayang midnight.. Alhamdulillah sepanjang tengok wayang, en Adam cOol n spOrting, rilex atas riba ayahnya sambil peluk teddybear bucuk dia.. hihihi.. maybe dia dengar namanya disebut berkali2 dalam cerita Nur Kasih The Movie... "Adam".. hehe.. 
X leh nak story panjang cerita Nur Kasih, nanti dah tak seprise bagi yang belum menontonnya lagi.. apa yang bley shaye ckp, cerita nie memang best, dari mula sampai akhir cerita shaye xdapat tahan rasa sedey kerana cerita nie menyentuh hati, dan shaye dapat menjiwai watak2 dalam Nur Kasih.. so shaye bagi 5 stars.. :) x sabar nak tunggu DVD Nur Kasih The Movie pula.. Daa..uolls..

Tuesday, May 17, 2011

~ChOcOLaTe MaRi~

Assalamualaikum...

Hai uolls, ada entri lagi nie mau shaye ceciter kan…  kali nie mau ceciter pasal “chocolate” hehe.. 1st time shaye makan chocolate Toblerone masa dekat Penang, adik shaye beli kat 7E.. shaye ingat xsedap tapi memang sedap.. Sebelum tue shaye n family p holiday kat Langkawi, heran gaks pesal la adik2 shaye nie borong Toblerone “kuning” n beberapa chocolate lain yang sedap2~~~selain Cadbury my peberet.. 

Memang sedap, jadi sejak itu, apalagi… setiap bulan p beli barang dapo, pasti shaye akan amik 1-2 kotak Toblerone..  hehe.. biasa shaye layann & makan Cadbury jek..  Skrang Toblerone… :-)

 Aritu, kawan en hubby dari Labuan datang KK, hehe uolls tau 2 beg plastik dia bawakkan chocolate.. Toblerone hampir  5-6 kotak  and chocolate apetah lagi..  tapi beberapa chocolate lain tuh bukan untuk shaye, tapi untuk kawan2 opis en hubby yang berapa kerat je tuh.. hehehe… shaye sedekah 1 kotak Toblerone pada kawan en hubby.. banyak sangat la pulok kang  xtermakan laks…  :-)

Wokeylah..  jomz makan chocolate… hihihi… k papai uolls..

Monday, May 16, 2011

mOtHeR's dAy 4 Me

Assalamualaikum...

Hai uolls… huhu lama sudah x updet blog.. bizzy ler skang nih.. banyak kije pulok dah… uolls sihat ker? Hope uolls n fmly sihat walafiat… shaye sihat2 aje.. 

Aritu sempena mother’s day uolls sambut x? sambut kat rumah ker kat luar, makan2 dengan your moms tersayang n terchenta… shaye nie duk jauh merantau, jadi hanya wish kat tepon jek.. dengar suara my mom ceria jek, maknanye ok la tuh.. :-)

Tapi yang hepinyer, en suami belanja makan sempena mother’s day aritu.. dia ajak kuar n belanja makan lamb chop kat Grace Point.. wokeylah tuh kan.. atleast dia hengat gaks mau raikan hari ibu untuk shaye.. hehe maklum ler dah jadi ibu… :-)
x puas mkn ini lamb chop... huahuahua.. mau lg laaa...
nasi goreng belacan en hubby order... sedap jugak rsnya...

K lah uolls, nak ceciter itu jek.. hehe.. dari biorkan blog shaye nie sepi jek, baik shaye post entri baru kan.. kan .. bukan untuk syapa2 pown… untuk kita-kita aje.. :-) k papai uolls…

Wednesday, May 4, 2011

Semalam..

Hai uolls...

Semalam nak updet blog xsempat + malas... mood asik mau titun jek.. hahahadoiii... tapi semalam shaye masak 2 jenis nie jek untuk en Hubby.. kira dah malas sangat larh nie... naseb baik larh en hubby nie x banyak kerenah n x cerewet.. apa yang shaye masak dia makan jek.. senang cakap x manyak munyik larh... hehe... sonang koje shaye cenggini..

Ni larh yang shaye masak.. sambal ikan bilis petai dengan tomato goreng spicy.. chewahhh nama glam gitu.. sambal petai nie sama jek macam mak2 kita masak atau uolls sendiri masak.. bahan n cara sama jek.. cuma rasa len sikit.. kehkehkeh.. ado sodap ado xbrapa sodap ado gak yang rasanya kaw punya sambal... hehe.. 


Yang lagi 1 nie shaye masak goreng2 jek.. Tomato goreng spicy.. kawan shaye yang ngajo masak cam nie.. dia kata husband dia suka sangat bila dia masak nie, shaye pun mintak resepi n wat larh untuk husband shaye.. dia kata dia suka gaks.. tapi x slalu larh shaye wat.. ikut mood gaks yea kalau nak masak... uolls mau try x.. ni resepi kawan shaye from Sandakan.. apa salahnya kalau mencoba2 kan..  


Bahan2:-

~ 1 Biji buah tomato (dipotong dadu)
~ 1 Biji kentang (dipotong dadu)
~ 1/2 Biji bawang besar (dipotong dadu) 
~ 2 Biji bawang putih (dipotong dadu)
~ 5-8 cili padi (dipotong kecik2)
~ 1 Biji limau kasturi
~ sedikit belacan (belacan tu kasi tumbuk sikit sbb mau hancur)

Cara2:-

~ mula ofkos larh kan panaskan minyak
~ pastu tumiskan kejap jek bawang besar, bawang putih, cili padi yang dah dipotong dadu tadi..
~ kemudian masukkan tomato, kentang n sedikit belacan.. gaulkan semua sampai rata n naik bau...
~ letak garam secukup rasa dan perahkan air limau kasturi tadi.. 
~ sedia untuk dihidangkan.. 

selamat mencoba yea... tapikan, yang shaye buat nie sebenarnye x cukup bahan, jadi shaye buat mana yang ada jek.. lagi pun tengah malas... kihkihkih.. tapi yang sebenarnye resepinya macam yang shaye berikan tuh larh.. uolls coba la yea.. untuk kita-kita aje... k papai uolls..










Sandwich Sardin Cheese

Assalamualaikum.. 
Hai uolls.. rasanya macam dah lama x updet blog.. bizzy sikit la sejak kebelakangan nie.. apa pun shaye ade sajian yang nak dikongsikan bersama.. 

Hah nie dia, sandwich sardin cheese yang baru shaye buat untuk en. Hubby shaye.. shaye buat x banyak sangat dalam 8 keping jek.. itu pun sudah cukup mengenyangkan.. amacam menarik x rupanyer sandwich ciptaan shaye nih.. hehehe… I like cheese.. uolls pun leh mencoba kalau mau makan sandwich sardin cheese nih.. 
try la coba buat.. pasti sedap.. 

Ni pic shaye zoom mau kasi nampak dengan jelas... ;)

Nie shaye buat cara shaye.. kalau uolls ada idea yang lebih kreatif n menarik lagi, leh la kita share2 yea.. 

Jomz try resepi sandwich nie.. 
Bahan2:-
~  Sardin
~  Roti Gardenia
~  Planta
~  Bawang besar (dipotong dadu)
~  Cili padi (potong kecik2)
~  Cheese

Cara2:-
~  Mula2 hancurkan sardin (guna garfu)
~ Gaulkan sardin, bawang besar yang dipotong dadu dan cili padi yang telah dipotong kecik2
~ Kemudian ambil roti gardenia tu sapukan planta pastu letaklah sardin tadi yang dah digaul (ikut suka hati banyak mana mahu letak sardin tu kat roti)
~ Last sekali taburkan cheese atas roti sardin tadi dan bakar…

Simple jek.. Selamat mencoba!! Papai uolls…