Wednesday, June 29, 2011

mAkAn LaGiiii... nEw plaCE

haiiii u'olls..

sejak kebelakangan nie, asik laa makan luar.. tu memang shaye suka.. yela boring hari2 masak sampai dah xtaw nak masak ape n nak makan ape.. shaye xsuka masak yang renyah2 nie.. shaye suka masak yang simple2 jek.. lagi 1 tekak nie nak makan yang sedap jek..

baru2 nie en hubby ajak makan kat restoran baru.. kat Hobour City, KK.. Sala Thai Restaurant.. ermmm sedap...  tempatnye pown menarik. ada 2 pilihan.. bole makan kat dalam room ber-aircond n open air.. menu dia pown banyak rasa-rasanya lebih dari 15 jenis menu/lauk.. towk b.fast ada menu tersendiri, lunch time pula ada nasi kerabu, nasi dagang n nasi putih.. lauknye hampir kesemuanya panas2 belaka.. and dinner just goreng2 je.. 1st time kami try nasi dagang.. ermm sedap.. n harganya pown amatla murah.. kini dah 3rd time shaye g makan sana dalam masa seminggu.. hahaha... 
lunch- menu en hubby, nasi dagang+ikan keli cili+sayur+sambal belacan, ulam+rendang daging
lunch-kari daging+sambal sotong+hati+jantung+paru goreng kicap
dinner- nasi goreng udang
add on tom yam seafood.. sedap+pedas

air longan + chocolate shakes

add on telur dadar (macam xmenarik jek) :p
untuk lunch aritu just kena rm21.00 je.. 2nd time dinner laks rm23.00 je.. 3rd time makan lunch dengan member lepas balik dari jom heboh... sowri x post sbb xde pitcha.. hehe...

k uollss daaa... have a nice day :)))



























jOM HeBoH di StAdiUm LikAS

Assalamualikum u'olls..

huhh sowri lambat post entri yang latest.. teda mood la mau berblog... baru-baru nie kan ada jom heboh di stadium Likas.. sempat jugak la pergi sana jalan-jalan tengok apa yang ada & apa yang best sangat.. yang peting cuaca amat la baik & panas terik.. boleh rentung dibuatnya.. :) 

kat sana x banyak sangat booth, macam buat jom heboh kat sabah ni  just wat syarat jek.. hehe.. cian.. kalau nak bandingkan jom heboh kat bukit jalil, wOww!!! gempaq.. xtau la dah brapa tahun jom heboh nie diadakan dibuat serata Malaysia, kat stadium Likas nie kira 2nd time.. 1st time kat bukit jalil.. actually shaye x suka tempat yang bersesak2 nie lagi panas.. huhhh.... rimas!!! dengan parking full lagi menapak mau jalan.. xde la jawabnyer... 

kat jom heboh sini aritu, shaye xbeli banyak barang pown.. 1st sebab orang ramai berhimpit2 2nd anak shaye si Adam xmo langsung jalan.. mengada2 nak berdukung jek.. lenguh tangan dibuatnyer.. shaye cuma sempat beli yang ini sajalah...  dalam ati macam 2 mau beli.. tapi apakan daya tak de tukang pegang barang..
g jom heboh pown shaye ber'3 jek dengan member.. kami memasing xbawa hubby... hubby shaye keje time tue, yang hubby member laks bertugas di booth PDRM.. jadi jalan sendri la.. kami terjah semua booth, jenguk2 xtvt selebriti  & artis.. sempat la jumpa n tengok artis dari dekat.. macam Daim, Botak (Juvana) encem weyhh... pastu kamarudin mape dengan pengulas sukan (sape tah nama dia), hos 999 hazlin kot nama dia.. hehe.. maria tunku sabri, aidit marcelo, ziana (ni sume kat pentas) pastu pelakon Keranamu Laila (cun gilerr) nabila huda, azura WHI, errr ramai la.. tapi xde la nak minta signature & autograph yea.. xkuasa mak!!! hahaha... 
hari ahad lagi ramai artis, fasha sendat.. hihihih zizan raja lawak, ucop wilcha.. err sape lg ek.. tapi ramai la... :)))) hehe.. k la.. no idea la.. chaww dulu la... hahaxxx.. daaa...





Saturday, June 11, 2011

SiTi DiALam FantaSi

Assalamuaikum.. Haii uoll's..

penah dengar n tengok x citer nie... citer kanak2 lama sudah nie kalau xsilap.. zaman shaye sekola lagi, rasa dah penah layann citer nie... dulu tayang kat Alam Ria cuti sekolah tv3.. yang nie shaye tengok kat tv1.. Dak siti nie pun shaye rasa dia dah besar panjang... =)
sowri yerk pitcha xjelas sbb guna hp cap ABC.. wakaka... pompuan nie dak siti tue..
saja bukak cerciter nie towk si Adam.. dari tengok cartoOn baik tengok yang cenggini... hehe.. Adam alwayz bangun pagi memang rajin mengemas.. kemas je yang dia rasa nampak bersepah.. hahaxxx.. ibunya lom ag kemas dia dah kemas dulu... huuu rajin anak ibu sowang nie.. ni yang bertambah kasih sayang nie... :)))
seb baik si Adam layan Siti DiAlam Fantasi nie.. dengan shaye sekali layannn gak.. best lak cerciter kanak2 nie.. wakaka...  okeh ar tu kan.. erat hubungan ibu dengan anak.. lakukan xtvt bersama... haihh... Daa uoll's...

sEpeTanG d'TanJuNG ARu..

Haii uolls... 

semalam 10/6/2011 - 1630pm lepak kat 2nd Beach, Tanjung Aru.. 2x Jumaat berturut2 datang sini lepak.. huhuhu bestnyer angin laut.. rasa macam nak buat buaian je tido kat tepi pantai... ermm last week lepak ber'2 dengan en Adam itu pown dia takut2 je main air, nak pijak pasir tepi pantai pown dia takut.. nak dukung saja.. ini kali haaa... and semalam lepak ber'3.. hihi..

actually, boring la asyik dowk rumah jek.. so, bangun je en hubby dari tido terus cakap "jom kita g 2nd beach lepak sana" hahaha.. nasebmu la yea en hubby.. tiada rehat2 bagimu.. :p 
seronok petang tu, bersantai kami 3 beranak.. hahaha.. dengan angin sepoi2 bahasa ombak memukul pantai.. cewahhh ayat skema beb.. en Adam berani jugak main air dipersisiran pantai setelah beliau berumur 1tahun 3bulan+ termasuk ibunya... kihkihkih.. lama beb xmain n xmandi air laut.. teringin gak.. :))))
next time nak ajak en hubby lepak kat Perdana Park lak.. lama x p sana buang masa... kahkahkah... k daa uoll's...

NaSi LeMaK kOpi O

Assalamualaikum.. Haiii uoll's..

Lamenye xupdet blog nie.. uikss... so, arinie bekpes ape?? jomm pekena nasi lemak dengan kopi o...sambil menonton rancangan Nasi Lemak Kopi O Tv9.. ngamm ar kan..
nasi lemak.. akhirnya jadi gak wat setelah beberapa kali buat jadi suam2 kuku jek.. wekekeke...

kopi O tenom... sedapp beb... kaww!!

lama deyh xwat nasi lemak.. so apa  lagi, bangun awal pagi n masak la ketung ketang kat dapo sensorang.. akhirnya ini hasilnya..
walau nasi lemak ku ini tak cukup korum, tiada ikan bilis, kacang goreng n timun tapi sambalnya terangkattt beb... hahaxxx....
oppss sorry yeh kalau pitcha xjelas sebab my henpon camera ~!@#$%^&* hihihi.. selamat menjamu selera...Daa...