Tuesday, July 19, 2011

LuNch ~DunKiN DOnuTs~

Haii u'olls...

tadi tengahari p bayar bil dekat post office (KKIA) memang biasa dok bayar bil kat post office airport.. lengang n cepat.. xyah nak tunggu lama n amik nombor.. lagi pown dekat je dengan rumah.. senanglah sikit... so, masa nak balik keluar dari post office en hubby tanya "hmm nak x dunkin donuts?" shaye??? shaye ok je.. bukan slalu pown nak makan donuts nie.. yang nie je shaye pilih.. :-
en hubby x sempat makan dulu b4 g keje tadi.. tapi shaye dah rasmi 1 donuts dgn en adam... hmmm nyum..nyumm..
tadi igt nak order iced caramel swiri latte tapi pk2 balik lps beli dunkin' donuts nak g rumah kawan lak.. nak antar barang...hmm xjadilah beli... (~_^)

 untuk esok?? ermmm xtaw lagi!!! hihihi.. daa u'olls...

NaSi AYam

Haiii u'olls...

Kalau baca blog shaye mest cerita makan n masakan je kan.. shaye memang x brapa pandai sangat bab2 masak nie, tapi kalau nak cakap pasal masakan nie, shaye suka men"try" macam2 resepi... tapi kalau hari2 nak masak n nak makan yang sedap2 je xbleh layan lah kan.. mau kopak poket en hubby kang kalau asik nak beli udang, sotong, ayam n daging... uikss... ikan? hmmm kureng ler... malas nak pesiang... kalau en hubby nak beli jugak ikan.. shaye pastikan dia beli ikan siap pesiang kat pasar... hehehe...

so, arinie nak bukan nak cakap pasal beli ikan dipasar atau sebagainya... hari nie nak cakap pasal dinner "kami' malam tadi... nak autopublish hmm malas nak on lappy.. lepas kami dinner terus kemas2 n rehat... sambil layan mata nak tido.. :) meh layan gambar je la yea... mode:- xberapa sihat... 
timun, tomato, sup, sos, kicap dan ayam.. 
mr hubby, mr adam, ahmad albab n wife...
(ayam tu bukanlah rentung tapi shaye perap dgn sos tiram,. kicap, madu n black pepper) patutnyer dibakar dalam oven barulah cantik sket ayam tu, tapi shaye goreng je.. bukak api kecik.. kejap je masak sebab ayam dah direbus dahulu.. yang hitam tu maybe bahan perap tu yang terlebih garing... huahaha....

daa u'olls... have a nice day...8-)